sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ruotsalaiset naiskirjailijat hankkivat vampyyrinhampaansa New Orleansista

Ruotsalaiset vampyyrit ja kauhut verkossa:
K special – Vampyrens hjärta ohjelmassa Kirjailija ja kuvittaja Anna Höglund matkusti New Orleansiin hankkimaan oikeat vampyyrin hampaat... Jakson esittely svt.se/k-special/vampyrens-hjarta linkissä.

Kirjailija ja kuvittaja Anna Höglund wikissä ja ruotsinkielissesä wikissä . Linneuniversistet linkissä.
Anna Höglund: Först var det mörki kirjan kansi cdon.com linkissä.
" Anna Höglund är Sveriges enda vampyrexpert på akademisk nivå. Hon är doktor i litteraturvetenskap och har skrivit en avhandling om vampyrfiktionens historia och hur denna gestaltar starka kulturella normer och värderingar. Enligt evig kulturjournalistisk elitism så är kvinnor förtappade varje gång de låter sig slukas av populärkultur - vare sig det handlar om Madame Bovary, the Beatles eller Twilight, menar Anna Höglund."

Anna Höglund som vampyr. Foto: © Mediabruket


K special. Vampyren. Inget monster är så populärt just nu. Men samtidigt som vampyren blivit mainstream har det länge funnits människor som har ett intimare förhållande med vampyren. Här möter vi några av dem som lever och dör med de levande döda. Vi följer dels Anna Höglund, skräckfantast och doktor i litteraturvetenskap, när hon åker till den moderna vampyrens Metropolis – New Orleans. Och vi går på filmpremiär och autografjakt tillsammans med Rebecca Ljunggren, som lever för Twilightserien. Både Anna och Rebecca menar att vampyren gör dem starkare. 57 min
 
Kauhukirjailija Skräckförfattare Nathalie Sjögren linkissä Häxor Noidat linkissä.

Vampyrerna har gett oss blodad tand i alla tider expressenin linkissä.

Skräck & vampyrer sivulta Författare mm Bram Stoker linkissä karingamleby.wordpress.com/forfattare ja vampyrgenren .

Därför är unga tjejer sugna på vampyrer dn linkissä: Vampyren är 2000-talets sexsymbol. Och rollgestalter som Edward Cullen (”Twilight) och Bill Compton (”True Blood”) är nutidens Brad Pitt och Johnny Depp. Men vad är det egentligen som får mängder av unga tjejer att sluka historier om denna bleka, blodtörstande varelse?


 
 

Agnes Sigurðardóttir: Vampyren i skönlitteraturen 
Från historisk myt till dagens moderna barnvampyr i Låt den rätta komma in ( Maí toukokuussa 2011 ) PDF linkissä PDF
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.